Worldish finalister i ICAs entreprenörspris

För andra året i rad kommer ICAs Entreprenörspris att delas ut till företagare som gjort Sverige bättre. Priset delas ut i två ...

Read More

Worldish finalister i ICAs entreprenörspris

För andra året i rad kommer ICAs Entreprenörspris att delas ut till företagare som gjort Sverige bättre. Priset delas ut i två kategorier – Årets lokala hjälte delades ut för första gången förra året, och går till någon som bidragit till positiv utveckling i sitt närområde.

Read More...

LINKÖPING Fem vårdcentraler och kliniker i regionen får nu ett nytt digitalt verktyg för att överbrygga språkbarriärer mellan patient och läkare.

Read More...

Medicinska tolkningsappar förenklar kommunikationen mellan patienter som talar andra språk och vårdgivare.

Read More...

Two LiU master’s students from India have developed a tool to cross language barriers between personnel and patients in the medical care system.

Read More...

När läkare och patienter inte talar samma språk kan det vara ett svårlöst problem för sjukvården.

Read More...

I somras utlyste Swedbank en tävling för företag som har en affärsidé som kan göra världen lite bättre.

Read More...

Det finns en rad startups som vill förändra och förbättra vård och hälsa i Sverige. Mest uppmärksamhet har kanske p-appen Natural Cycles och de digitala vårdcentralerna Kry och Min Doktor fått.

Read More...

En tolk som alltid är tillgänglig och översätter direkt mellan patient och vårdgivare – det är målet med det digitala verktyget Helen, som just nu testkörs av Folktandvården i Östergötland.

Read More...

Nordpolen kommer försvinna helt på somrarna, 99 procent av världens koraller kommer försvinna, tiotals miljoner människor kommer drivas på flykt från högre vattennivåer och extremväder.

Read More...

Follow us on instagram